• default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
A- A A+

Nilai Bersama

Nilai Bersama Pejabat Daerah dan Tanah Raub ialah ungkapan ’KITA’ berlandaskan ungkapan nilai berikut:- 

”Jika cita-cita perjuangan kita merupakan satu bangunan, maka kita semua adalah merupakan batu bata yang disusun menjadi kesatuan bagi mendirikan bangunan itu” - Dr. Burhanuddin Al-Helmy.

K     KOMITED Warga Pejabat Daerah dan Tanah Raub Komited dalam  melaksanakan tugas tanpa mengira status dan kedudukan demi mencapai matlamat visi dan misi serta objektif penubuhan Pejabat Daerah dan Tanah Raub
I INTEGRITI Warga Pejabat Daerah dan Tanah Raub berazam, beriltizam untuk meningkatkan  integriti dan sentiasa memelihara kepentingan awam serta menolak kepetingan diri sendiri. Semua tugas dilakukan dengan penuh ketulusan hati dengan menggunakan kuasa yang diberi secara adil dan saksama.
T TEGAS Warga Pejabat Daerah dan Tanah Raub sentiasa berpendirian teguh, tepat dalam membuat keputusan mengikut lunas undang- undang tanpa dipengaruhi oleh anasir luar untuk merubah prinsip jati dirinya.
A ADIL Warga Pejabat Daerah dan Tanah Raub akan sentiasa menanamkan sikap Adil dan saksama terhadap stakeholders dan pelanggan dengan memberikan layanan yang mesra dan memuaskan kehendak stakeholders dan pelanggan selaras dengan gagasan 1 Malaysia ; Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan.

 

 

Pencapaian

ISO 3 Untitled-4

Pelawat@PDTR

547422
Hari IniHari Ini15
Bulan IniBulan Ini578
KeseluruhanKeseluruhan547422

Hakcipta Terpelihara © Pejabat Daerah dan Tanah Raub 2011
Penafian : Pejabat Daerah dan Tanah Raub tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.
Paparan terbaik menggunakan IE 7.0, Mozilla Firefox 3.0 & Chrome ke atas dengan resolusi 1024 x 768